Meniu
Cos
Firmă înregistrată și autorizată de ANPC pentru a efectua operațiuni comerciale cu metale și pietre prețioase ( nr. autorizație 0000351 )  Vezi autorizațiile

Politica de retur

POLITICA DE RETURNARE

Bijuteriile Rubinul au garantie 2 ani, insa ca aceasta sa fie valabila, trebuie sa se respecte urmatoarele conditii:

1. Produsele achiziționate se pot returna in ambalajul original conform O.G. 34/2014, in aceeași stare in care au fost primite, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, costurile de livrare si retur fiind suportate de catre client (34 lei). Garantiile acordate nu acopera deteriorarea produsului cauzat urmatoarele actiuni: activitati profesionale, casnice, fizice, expunerea produsului la contactul cu medii distructive precum: solutii chimice, praf, fum, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare cu actiune distructiva, clor sau substante care contin clor, interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate asupra bijuteriei, intretinere necorespunzatoare (curatarea folosind metode sau produse agresive/neadecvate);

2. Produsul trebuie sa fie in stare noua, fara uzura, zgarieturi, ciobituri, lovituri, sau defecte cauzate de un soc extern;

3. Produsul trebuie returnat in cutia originala, impreuna cu toate accesoriile primite, certificatul de garantie, factura si bonul fiscal. Ambalajul trebuie sa protejeze continutul, astfel incat sa nu poata fi deteriorat prin presiune sau manipulari succesive, putand fi, dupa caz, din cutii de carton, placaj, lemn, plastic umplut cu polistiren. Toate acestea trebuie impachetate corespunzator pentru a fi protejate impotriva eventualelor deteriorari din timpul transportului. Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou.

4. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia. Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de returnare a produsului. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

a) pentru Comenzile achitate cu card online, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata*;
b) pentru Comenzile achitate ramburs, restituire prin virament bancar*.

Conditii de returnare in termenul de 14 de zile calendaristice din momentul achizitiei:
Pentru a returna bijuteria, te rugam sa ne trimiti un email pe adresa: comenzi@rubinul.ro, in care sa specifici:
1. Bijuteria pe care o returnezi, numarul comenzii din care face parte (specificat in emailul de confirmare) si codul de produs (il gasesti pe site si in certificatul de garantie);

2. Sa alegi intre inlocuirea bijuteriei cu una de aceeasi valoare sau a rambursarea sumei;

3.In cazul returnarii contravalorii produsului, avem rugamintea sa ne furnizezi contul IBAN, pentru a-ti putea returna banii prin virament bancar.
Returnarea sumei va fi aprobata dupa ce bijuteria ajunge in posesia noastra si este verificata sa indeplineasca toate conditiile.

4.Ne-ar fi de folos sa stim si motivul returnarii bijuteriei, in speranta imbunatatirii acesteia (daca este cazul).

Odata ce un consultant a luat la cunostinta dorinta de returnare, va va contacta telefonic, urmand sa va solutioneze situatia in cel mai scurt timp.
Trebuie sa stiti faptul ca bijuteria trebuie sa fie conforma pentru a fi returnata, respectiv in aceeași stare in care a fost primita, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, costurile de livrare si retur fiind suportate de catre client (34 lei). Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
Restituirea in cazul plăților online sau prin OP depinde direct de banca prin care se efectuează tranzacțiile. Nu ne asumam eventualele intarzieri.
Bijuteriile custom made (realizate la comanda) ce sunt personalizate cu diamant/e sau gravate cu text/simboluri/fotografii nu pot fi returnate deoarece au fost confectionate dupa specificatiile clientului si conform OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor art. 16, litera c) sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut in art. 9-15 produsele gravate sau realizate conform indicatiilor clientulului, având în vedere faptul că au fost realizate special pentru el (personalizate).
De asemenea, inelele confectionate pe baza de comanda pe marimea clietului sunt bijuterii personalizate si nu intra in categoria produselor ce pot fi returnate. Daca se doreste modificarea marimii inelului, va trebui sa achitati diferenta necesara marimii, daca aceasta este mai mare plus manopera.
In cazut bijuteriilor realizate pe baza de comanda, se percepe un avans de 30% din suma totala a bijuteriei, iar in cazul in care, ati primit consultanta si s-au realizat simulari 2D SAU 3D pentru bijuteria dorita, iar dv ne comunicati ulterior ca nu mai doriti comanda, vom putea recurge la retinerea avansului sau o parte din acesta, respectiv suma pentru prestarea serviciilor oferite.
Anularea in mod repetat a comenzilor de catre acelasi client este considerata abuz.
Refuzarea sau neridicarea unei comenzi, sunt considerate abuzuri si ne rezervam dreptul ca pe viitor sa refuzam clientii cu istoric negativ.